Sunati-ne: 0365-882845

Școala Gimnazială Liviu Rebreanu - Tîrgu Mureș

Scurt Istoric

Școala Gimnazială Liviu Rebreanu Tîrgu Mureș este situată pe strada Șurianu nr. 1-3. La 1 Septembrie 1976 își începe activitatea Școala Generală Nr. 17 de pe strada Surianu nr. 3 din cartierul Dâmbul Pietros, municipiul Tîrgu Mureș.

Misiunea pe care și-a propus-o a fost de a asigura un viitor elevilor școlii, șanse egale de afirmare și integrare socio-profesională a acestora, crearea condițiilor obținerii de satisfacții profesionale pentru toți salariații instituției, precum și implicarea activă a instituției în viața comunității, prin promovarea valorilor și conștientizarea îmbunatățirii continue a calitații actului instructiv-educativ și prin realizarea unui parteneriat permanent școală-elevi-părinți-comunitate locală.

Ca urmare a nivelului ridicat al activității - educativ desfășurate în școală reflectat în urma rezultatelor și performanțelor obținute la concursurile școlare, a complexității programelor educative promovate, a multiplicării numărului de clase, prin Ordin al Ministerului Educației și Cercetării și prin decizia ISJ Mureș "Școala Generală Nr.17" Tg. Mureș a devenit, începând cu data de 1 septembrie 2005, Gimnaziul "Liviu Rebreanu", nume cu care ne mândrim și ne obligăm în continuare la performanță.

La sfârșitul anului 2012 prin Ordin MEN și prin decizia ISJ Mureș primește denumirea Școala Gimnazială "Liviu Rebreanu" Tg. Mureș care și astăzi se prezintă ca una din cele mai puternice instituții de învățământ din județul Mureș.

În anul școlar 2013-2014 Școala Gimnazială Liviu Rebreanu a primit 2 structuri:

  • Grădinița cu P.P. Licurici Tg. Mureș - 190 de preșcolari
  • Grădinița cu P.P. Rândunica Tg. Mureș - 310 de preșcolari

În anul școlar 2016-2017 Școala Gimnazială Liviu Rebreanu a primit o nouă structură și anume, Grădinița cu P.P. Albinuța - 260 de preșcolari.