Sunati-ne: 0365-882845

Proiect de finanțare europeană cu titlul “Școli sustenabile și incluzive”

Data: 07-02-2023

Școala noastră, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” și Școala Gimnazială Comuna Răstolița a câștigat un proiect de finanțare europeană cu titlul “Școli sustenabile și incluzive”, - Educație nonformală in sistem outdoor. Activitățile vor fi organizate pe ateliere care vor avea concursuri cu premii, iar in vacanța de vară, pentru 5 zile, vor fi ateliere de creație, drumeție și lectura "Lumea din poveste" (ateliere organizate in curtea scolii si in școală).
La finalul proiectului, în vacanța de vară, se va organiza o tabără de ecologie unde elevii vor avea un program de explorare a mediului înconjurător, de aprofundare a noțiunilor despre protecția mediului si a celor de orientare in spațiu.
Activitățile cuprinse sunt:
- ATELIERUL CU CUVINTE: elevii își vor dezvolta abilitățile de scriere creativă, arta povestirii prin dezbateri și exerciții de scriere.
- ATELIERUL CU FORME, SUNETE ȘI CULORI: elevii își vor dezvolta abilitățile artistice prin desene, modelaje lut și diferite activități de bricolaj.
- CLUBUL DE SPORT: elevii își vor dezvolta capacitatea de integrare într-o echipă, capacitatea de a respecta reguli, disponibilitatea la efort, solidaritatea.
- CLUBUL CERCETASILOR: În fiecare școală va fi înființat cu club al cercetașilor prin intermediul căruia elevii vor fi antrenați în activități interactive ce urmăresc dorința de a ști, de a explora și de a descoperi.
- ATELIERUL SMART: Acest atelier e dedicat dezvoltării abilităților logico-matematice. Elevii vor fi implicați în lucru pe echipe la construcția de roboți și competiții de șah.

înapoi