Sunati-ne: 0365-882845

„NATURĂ pentru APĂ” de Ziua Mondială a Apei

Data: 28-03-2018

Miercuri, 21 martie 2018 de la ora 13:00 a avut loc la sediul Administrației Bazinale evenimentul „NATURĂ pentru APĂ” prin care membrii acestei organizații au ținut să atragă atenția tinerilor din comunitate cu privire la importanța apei. Administrația Bazinală de Apă Mureș depune eforturi considerabile în domeniul managementului resurselor de apă, în strânsă legătură cu prevederile legislative europene. Este imperios necesar ca omul modern să înțeleagă importanța vitală a apei și să revină la relația sa tradițională cu apa și, în general, cu mediul înconjurător. Toți suntem datori să ne inspirăm din natură pentru a putea face față cu brio provocării în ceea ce privește calitatea și cantitatea resurselor de apă.

Câțiva elevi de la școala gimnazială și-au prezentat proiectele, machete, și au ținut și un scurt discurs. Coroș Ioana Sara ne-a relatat celor prezenți niște fapte despre apă. „Noi reprezentăm Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”. Suntem elevi ai clasei a VI-a C și suntem coordonați de către doamna profesoară Iernuțan. Avem plăcerea alături de dumneavoastră să participăm la acest minunat eveniment. Apa. Izvorul vieții. Este sângele albastru al pământului. Apa este bogăție fără seamă, cea mai curată și cea mai pură pe Pământ. Ea este sufletul pământului. Apa este materialul din care ne-am născut. Nu este întâmplător faptul că corpul omenesc este alcătuit în proporție de 85% apă. Planeta Pământ este acoperită circa 60% apă. Proiectul nostru răpunde la o singură întrebare: dacă nu ar exista apă, ce s-ar întâmpla cu Terra? Am încercat să scoatem în evidență importanța apei pentru viață.”

În picturile prezentate am putut recunoaște inclusiv imagini, fotografii, natură, construcții hidrotehnice sau chiar picături transformate în opere de artă. Prof. Columban Zita (în maghiară) și prof. Căpriță au ținut să precizeze câteva informații legate de această expoziție: „Împreună cu dumneavoastră am dezvoltat un parteneriat de durată ce se concretizează anual în expoziții reușite. Este important pentru elevii noștri prezența într-un spațiu expozițional, un spațiu generos și primitor ca acesta. Și de asemenea posibilitatea în a-și afirma talentul și personalitatea. Începerea lucrărilor pornind de la o imagine dată a permis elevilor exersarea unor tehnici și procedee de lucru diverse, elementele naturale nefiind doar reproduse, ci analizate compozițional și armonizate cromatic, astfel încât rezultatul final să fie o creație originală care să reprezinte sensibilitatea, talentul, abilitățile, personalitatea și de ce nu stilul fiecărui elev. Putem remarca maniere de lucru și abordări diferite ce-și au rădăcinile în impresionism, cuantilism, chiar în abstracțiune, sunt câteva lucrări puțin mai abstracte sau chiar multe lucrări care merg în direcția realismului. Toți elevii au lucrat cu plăcere și astăzi au posibilitatea să se bucure de rodul muncii lor și să-și analizeze obiectiv lucrările.”

Vezi tot articolul pe zi-de-zi.ro Click aici

înapoi